Майже мільярд гривень власних надходжень отримали обласні комунальні заклади

Майже мільярд гривень власних надходжень отримали обласні комунальні заклади

13.12.2022

За 11 місяців року заклади обласного підпорядкування отримали понад 989 млн грн власних надходжень, що на 685 млн грн або в 3 рази більше порівняно з відповідним періодом минулого року.

Про це повідомив департамент фінансів Львівської ОВА.

«Найбільше зростання власних надходжень спостерігається в закладах охорони здоров’я – їх доходи зросли у 5,6 раза. В установах соціального захисту надходження збільшилися у 1,9 раза, освіти – у 1,7 раза,  фізичної культури та спорту – у 1,6 раза.

У січні – листопаді медичні заклади отримали 723 млн грн, установи освіти – понад 125 млн грн, соціального захисту – 85 млн грн, фізичної культури та спорту – 26 млн грн, культури та мистецтва – 24 млн грн.

У структурі надходжень 80% становлять благодійні внески, гранти та дарунки, а у галузях охорони здоров’я та соціального захисту – благодійні надходження перевищують 90%.

На свої потреби та розвиток заклади, установи та організації використали понад 534 млн грн. Зокрема, на оплату праці, енергоносіїв та господарських витрат спрямовано 439 млн грн, видатки капітального характеру (придбання обладнання, ремонтні роботи) – 95 млн грн», - поінформували в профільному департаменті.