Львівському обласному госпіталю ветеранів війн та репресованих передали два мобільні кисневі концентратори

Львівському обласному госпіталю ветеранів війн та репресованих передали два мобільні кисневі концентратори

28.12.2020

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак та депутат облради, голова Українського лікарського товариства у Львові Олег Дуда сьогодні, 28 грудня, передали Львівському обласному госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Юрія Липи два кисневі концентратори від Фонду Порошенка і ГО Справа Громад Львів.

«Уже тривалий час Фонд Порошенка і Європейська Солідарність активно допомагають медичним установам і медпрацівникам у боротьбі з пандемією. Це стосується як засобів індивідуального захисту, так і медичного обладнання.

Кисневі концентратори, які ми сьогодні передаємо обласному госпіталю, це майбутнє. Оскільки вони є менш затратними з точки зору підготовки і обладнання ліжкомісця, а також є мобільними. Переконана, ми повинні активно розвиватися в цьому напрямку, не витрачаючи зайві кошти на кисневе переобладнання лікарень, а забезпечувати лікарні саме мобільними кисневими концентраторами.

Ми працюємо над тим, аби люди мали і у віддалених від Львова районах області фахове медичне обслуговування і повноцінне лікування. Відтак ще шість кисневих концентраторів із подальшим обслуговуванням днями передамо медикам у Перемишляни, Жидачів, Старий Самбір. Упевнена, це новітнє обладнання збільшить кількість врятованих життів мешканців Львівщини», - зауважила Ірина Гримак.

У свою чергу Олег Дуда нагадав, що на Львівщині станом на сьогодні є 24 заклади, які надають допомогу ковідним хворим, і подякував усім лікарям, які в них працюють.

Окрім того, під час візиту до медустанови Ірина Гримак і Олег Дуда поспілкувалися з медиками, які є на передовій у боротьбі з коронавірусом, та оглянули відділення лікарні, де наразі лікується 131 пацієнт з ковід.