Львівська обласна рада увійшла до складу Асоціації європейських прикордонних регіонів

Львівська обласна рада увійшла до складу Асоціації європейських прикордонних регіонів

18.10.2022

Львівська обласна рада стала повноправним членом Асоціації європейських прикордонних регіонів (AEBR). Офіційне підтвердження надійшло листом від Президента Асоціації європейських прикордонних регіонів Карл-Хайнц Ламберца.

Про це повідомила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Карл-Хайнц Ламберц наголосив на тому, що AEBR засуджує російський напад на незалежну українську державу та висловлює жаль щодо ситуації у багатьох українських регіонах і містах через цю агресію.

Він також запевнив, що AEBR докладає максимум зусиль для припинення війни.

«Ми також підтримуємо всі заходи, що вживають уряди, інституції та інші міжнародні організації ЄС для швидкого припинення війни та початку нового періоду співпраці, порозуміння та розвитку на континенті. Заради цього члени AEBR працюють щодня, об'єднуючи через кордони зусилля всіх для спільного розвитку територій», – зазначив у листі президент AEBR.

«Дякую Асоціації європейських прикордонних регіонів за довіру та підтримку України під час війни. Для нашої області входження в цю поважну міжнародну організацію відкриває нові перспективи розвитку транскордонної співпраці та участі у проєктах розвитку, що фінансуються Європейським співтовариством», - наголосила Ірина Гримак.

Нагадаємо, 29 вересня в місті Новий Сад (Республіка Сербія) члени AEBR одноголосно ухвалили зарахувати Львівщину до складу своєї організації.

Уже півстоліття AEBR є дорадчим органом Ради Європи, Європейського Союзу, Європейської Комісії, Європарламенту, Конгресу Ради Європи та інших європейських структур. AEBR налічує майже 100 членів з ЄС та сусідніх країн.