Львівська обласна рада створила Обласний науковий ліцей

Львівська обласна рада створила Обласний науковий ліцей

04.07.2023

Сьогодні, 4 липня, Львівська обласна рада підтримала ініціативу створення у м. Дрогобич комунального закладу Львівської обласної ради «Обласний науковий ліцей».

«Створення Обласного наукового ліцею в Дрогобичі дасть можливість обдарованій молоді цього району, а не тільки Дрогобича, отримувати дуже класну освіту і далі розвиватися в науковій сфері», - підкреслила голова комісії з питань освіти, науки та інновацій Іванна Герус.

Директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска додав, що поява Обласного наукового ліцею дозволить розширити доступ до навчання обдарованим дітям, які виявляють здібності до навчально-дослідницької, дослідницько-експериментальної, наукової, конструкторської, винахідницької, пошукової діяльності.

«Також маємо за мету створити можливість перебування дітей у пансіоні ліцею», - зазначив Олег Паска.

Управління майном спільної власності Львівської обласної ради спільно з департаментом освіти і науки Львівської ОВА розробить і затвердить Статут комунального закладу Львівської обласної ради «Обласний науковий ліцей». На час проведення конкурсу на посаду керівника ліцею буде призначено виконувача обов’язків директора.