Львівщина закупила 126 нових «школяриків» для громад області

Львівщина закупила 126 нових «школяриків» для громад області

19.10.2022

Двадцятьом громадам Львівщини сьогодні, 19 жовтня, передали перші 25 «школяриків» зі 126, закуплених за кошти обласного бюджету та територіальних громад. Загальна вартість – понад 300 млн грн, ціна одного автобуса – приблизно 2,4 млн грн.

Про це повідомив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

«Область профінансувала 50% від загальної вартості автобусів, а це – понад 150 млн грн. Решта – фінансовий ресурс наших громад.

Усі автобуси – українські, виготовлені у Черкасах. Частина з них – інклюзивні.

Від початку повномасштабного російського вторгнення Львівщина передала для потреб військових та ВПО майже 100 шкільних автобусів. На вересень школи області потребували 174 нових «школяриків». До кінця року цю потребу закриємо на 80%.

Якісна і безпечна освіта наших дітей – це також внесок у перемогу», - зауважив Юрій Холод.

Виробник «школяриків» – АТ «Черкаський автобус». За словами його директора Олександра Дороша, підприємство виробляє автобуси з 1999 року у співпраці з японською корпорацією «Isuzu».

«Наші партнери постачають нам комплекти, з яких ми робимо автобуси. Це 35 одиниць транспорту на місяць. Ми пишаємося, що перша велика партія надійшла саме у Львівську область. Дякуємо за довіру до нашого підприємства», - зауважив Олександр Дорош.