Львівщина відзначила День Героїв

Львівщина відзначила День Героїв

28.05.2023

У межах відзначення Дня Героїв сьогодні, 28 травня, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла УГКЦ молитвою за Україну та її захисників і тихою акцією «Лист без відповіді» родини воїнів, військові, громадськість, представники влади вшанували пам'ять полеглих українських Воїнів.

«Дуже часто ми пишемо повідомлення нашим Героям з побажаннями якнайшвидшої перемоги і зі словами підтримки. А сьогодні у межах тихої акції «Лист без відповіді» ми написали листи полеглим Захисникам…

Від себе особисто, від імені Львівської обласної ради та жителів Львівщини вклоняюся українським Героям, їхнім матерям і дружинам, діточкам і всій Україні!

Кожен із нас має знати, памʼятати і розповідати всьому світу нашу історію боротьби за незалежність. На прикладі життя і подвигу Героїв наші діти і внуки, цілий світ мусить знати, що Україна – має величну давню історію, яку віками творив і творить великий, відважний, сильний та незламний народ», - зауважив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Опісля біля памʼятника Тарасові Шевченку відбулася культурно-мистецька програма за участю співака Павла Табакова та його творчої школи, а також оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Присутні подякували українським Героям за їхній подвиг.

«День Героїв – це свято особливе, із гірким присмаком втрат українців. Це свято нашої величі, нескореності і славної української воєнної традиції.

Нам тривалий час нав’язували різні радянські міфи і неправдиву історію. А зараз нарешті ми встановлюємо правду, називаємо вголос своїх Героїв.

Вічна пам'ять загиблим українцям, слава на віки українським Героям», - підкреслив під час виступу  учасник Революції Гідності й російсько-української війни у складі окремого стрілецького батальйону «Карпатська Січ» Андрій Лібич.