Литовські партнери передали чергову партію автомобілів природним паркам і заповідникам України

Литовські партнери передали чергову партію автомобілів природним паркам і заповідникам України

05.12.2022

Міністерство навколишнього середовища Литовської Республіки сьогодні, 5 грудня, передало Національним природним паркам та природним заповідникам України ще 9 автомобілів. Загалом за час повномасштабної війни нашим природоохоронним установам урядовці Литви закупили 24 автомобілі та іншу потрібну техніку. Зокрема 5 ноутбуків отримав національний природний парк «Королівські Бескиди», що на Львівщині.

Гуманітарну допомогу до України привіз представник Міністерства навколишнього середовища Литви Інесіс Кішкіс. Отримати її на Львівщину прибув Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

Про це повідомив заступник голови Львівської облаcної ради Юрій Холод.

Цього разу допомогу розподілили серед дев’ятьох установ, зокрема це природні заповідники «Єланецький Степ» та «Черемський», національні природні парки Мезинський, «Бузький Гард», «Хотинський», «Кармелюкове Поділля», «Ічнянський», «Пуща Радзівіла» та «Пирятинський».

«Сьогодні багато країн світу відзначають Міжнародний день волонтера.

Для України волонтери – це особлива, абсолютно добровольча і міжнародна армія.

Ми сміливо і давно зараховуємо до партнерів і наших волонтерів представників литовського народу.

Його братню підтримку відчуваємо вже не перший рік. А в травні, коли литовці за 3 дні зібрали 3 млн євро на байрактар, - це було дуже круто! Дякуємо за величезну допомогу і на міжнародній арені - за адвокацію у ЄС та НАТО.

Разом переможемо нашого спільного ворога!

Слава Литві! Слава Україні!», - сказав у вітальному слові Юрій Холод.

Крім уже переданих 24 авто, литовці планують передати Україні ще 9 позашляховиків, 2 човни, 300 комплектів протипожежного спецодягу.