Комісії обласної ради напрацьовують пропозиції змін до законодавства для розвитку прикордонної інфраструктури

Комісії обласної ради напрацьовують пропозиції змін до законодавства для розвитку прикордонної інфраструктури

18.10.2022

Під час засідання комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань сьогодні, 18 жовтня, обговорили питання розвитку прикордонної інфраструктури та посиленого контролю за рухом черг вантажного автотранспорту перед міжнародними пунктами пропуску.

Участь у роботі комісії взяли перший заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник, заступник голови комісії з питань інженерного, житлово-комунального господарства, інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу Тарас Подвірний і начальник відділу державного нагляду (контролю) у Львівській області Державної служби України з безпеки на транспорті Олександр Шульга.

«Разом обговорили необхідність облаштування зон сервісного обслуговування на міжнародних пунктах пропуску на кордоні з ЄС.

Напрацьовані пропозиції щодо змін до законодавства для розвитку прикордонної інфраструктури пропонуватимемо скерувати до центральних органів влади у вигляді звернень обласної ради», - зауважив голова комісії Назарій Сумало.

У свою чергу, Тарас Подвірний поінформував, що 12 жовтня відбулася робоча зустріч депутатів обласної ради із представниками Львівської митниці ДФС, Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

«Ми відвідали два пункти пропуску з української сторони – «Краківець» та «Шегині», проаналізували можливості облаштування сервісних зон для комфортного очікування перетину кордону. Переконаний, що великогабаритні транспортні засоби, автобуси повинні знаходиться на облаштованих стоянках, а не уздовж доріг прикордонних населених пунктів. До речі, на пункті пропуску «Краківець» уже створили таку сервісну зону за приватні інвестиції. Цей досвід необхідно поширювати й на інші пункти пропуску», - розповів Тарас Подвірний.

Крім того, комісія розглянула питання покращення забезпечення військових формувань і Головного управління ДСНС у Львівській області.