Керівники області обговорили проблемні питання з очільниками районів Львівщини

Керівники області обговорили проблемні питання з очільниками районів Львівщини

08.04.2021

Про функціонування «ковідних» лікарень в області та проблемні питання в організації пасажирських перевезень йшлося сьогодні, 8 квітня, під час наради голови Львівської обласної ради Ірини Гримак та голови Львівської ОДА Максима Козицького з головами районних державних адміністрацій та районних рад Львівщини.

За інформацією департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, станом на сьогодні у Львівській області 27 закладів охорони здоров’я приймають хворих на COVID-19. Для лікування хворих на коронавірус виділено 4775 ліжок, з них 89% ліжок забезпечені подачею кисню. Середня завантаженість ліжок по області коливається в межах – 70-74%.

Зауважимо, що на початку квітня додатково виділено 260 ліжок - до переліку "ковідних" лікарень внесено КНП ЛОР «Львівський обласний клінічний лікувально-діагностичний кардіологічний центр» (100 ліжок), КНП «Сколівська центральна лікарня» (80 ліжок),  КНП «Золочівська центральна районна лікарня» (80 ліжка). На даний час ці установи готують пакет документів для укладення договору з Національною службою здоров’я України.

Під час обговорення Ірина Гримак звернулася до очільників районів з проханням скоординувати роботу територіальних громад у напрямку надання якіснішої допомоги хворим на COVID-19 на їхніх територіях.

Під час розгляду проблемних питань у галузі пасажирських перевезень Ірина Гримак акцентувала на забезпеченні не повною мірою надання послуги перевізниками і запропонувала передати функцію контролю пасажирських перевезень територіальним громадам.

«Плануємо запровадити механізм обліку громадських пасажирських перевезень територіальними громадами для контролю якості надання послуги. Адже саме громади досконало обізнані в потребах своїх мешканців і здатні разом з перевізниками впорядкувати маршрути, розклади та визначити потребу в кількості громадського автотранспорту на своїх територіях», - зауважила Ірина Гримак.

Крім того, голова обласної ради в контексті перевезень пільгових категорій громадян запропонувала укласти Меморандум між представники влади і перевізниками, які здійснюють приміські та міжміські пасажирські перевезення.

«У документі має бути визначений перелік пільгових категорій, зафіксовані параметри роботи обласного реєстру пільговиків та механізм відшкодування перевізникам коштів за соціальну послугу на основі реєстру», - підкреслила Ірина Гримак.