Інклюзивні відвідувачі можуть відчути на дотик експонати Львівського історичного музею

Інклюзивні відвідувачі можуть відчути на дотик експонати Львівського історичного музею

10.07.2023

Для цього у комунальному закладі облаштували інтерактивний стенд, який допоможе скласти уявлення про цінні артефакти музею.

Об'ємні зображення музейних експонатів відтворені на 27-ми рухомих секціях стенда. На зворотному боці кожної з секцій є опис предмета, продубльований рельєфно-крапковим шрифтом Брайля.

Проєкт зреалізовано в рамках Комплексної програми розвитку культури Львівщини спільно з Ресурсним центром "Безбар‘єрна Україна".

“Ділимось ще одним втіленим в реальність задумом, – повідомили у музеї. – Презентації тактильних зображень та мнемосхем, проведення майстер-класів та екскурсій, інтенсивні тренінги для працівників музею, щоб краще розуміти незрячих відвідувачів – це лише перші кроки, які допомагають музею стати ближчими й зрозумілішими для інклюзивних груп відвідувачів”.

Нагадаємо, на початку року у Львівському історичному музеї з'явилися тактильні зображення портретів князя Лева, Ісидора Шараневича, Сокільського прапора, панорами Львова 18 ст., фрагменти полотна "Грюнвальдська битва".