Громади закликали активніше долучатися до пропагування вакцинування від COVID-19

Громади закликали активніше долучатися до пропагування вакцинування від COVID-19

08.04.2021

Іншого шляху, як вакцинація, немає, якщо ми хочемо повернутися до нормального життя. Тому закликаємо керівників громад спільно пропрацювати алгоритм дій з мобільними бригадами, скоординувати свої зусилля з пунктами щеплень та системно організувати процес вакцинації на територіях.

Про це йшлося сьогодні, 8 квітня, під час зум-наради комісії з питань охорони здоров’я та материнства обласної ради з головами територіальних громад  та керівниками медичних закладів.

«На Львівщині станом на сьогодні провакциновано 18783 осіб. Ми займаємо за рівнем вакцинації третє місце в Україні. Щеплення відбувається щоденно. Однак спостерігаємо таку тенденцію, що від територій ми не отримуємо належного запиту на вакцинування медичних працівників та осіб групи ризику», – зазначив директор профільного департаменту Орест Чемерис.

«Правильно прокомунікувати у себе на територіях і донести інформацію про те, що іншого шляху боротьби з коронавірусом, окрім вакцинації, немає. Від кожного з нас сьогодні особисто залежить, як ми доноситимемо інформацію про важливість вакцинування і як швидко ми справимося з цією пандемією. Маємо забезпечити доступ кожного мешканця області до захисту від цього небезпечного захворювання», - наголосила голова комісії Анна Ярмола.
  
Як повідомили  присутнім, ситуація з поширенням коронавірусної хвороби на Львівщині складна, але контрольована. Львівщина має один із найбільших показників забезпечення лікарень киснем - 89%. Ліжкова мережа для ковідних хворих становить 4475 ліжко-місць. Проблем з ПРЛ-тестуванням також немає.

Окрім того, на нараді керівникам громад наголосили на тому, що слід оперативно доставляти зразки ПЛР для проведення досліджень. Лабораторні центри можуть проводити в день близько 5 000 ПЛР-тестувань.