Голова Львівської обласної ради бере участь в Українському тижні у Вашингтоні

Голова Львівської обласної ради бере участь в Українському тижні у Вашингтоні

02.02.2023

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак бере участь в Українському тижні у Вашингтоні, який відбувається в рамках 71-го Національного молитовного сніданку.

Цими днями у Вашингтоні політики, релігійні і громадські діячі з усього світу зібрались на традиційний Національний молитовний сніданок. Ця подія світового масштабу за участі президента США відбувається у перший четвер лютого.

Цьогоріч в рамках молитовного сніданку відбувається Український тиждень. Його програмою лідерам світової думки передбачена можливість особисто познайомитись з представниками української політики, бізнесу, науки, волонтерами та з перших уст довідатись про процеси та події, які сьогодні відбуваються в нашій державі.

Майже 500 українських делегатів із США висловили бажання стати учасниками заходів Українського тижня. Участь у події беруть учасники війни, які втратили кінцівки і діти загиблих воїнів.

В рамках Українського тижня в Українському домі у столиці США відбувся круглий стіл «Травми війни. Діти війни. Кроки допомоги».

«Це була відверта та складна розмова про відродження України, про завдані війною травми, про наслідки бойових дій для дітей, про можливості реабілітації постраждалих від війни, - повідомила Ірина Гримак. - Прямий діалог дозволяє нам налагодити особисті контакти з американськими друзями: сенаторами, делегатами ООН, представниками благодійних організацій та фондів, які підтримують Україну у боротьбі з російським агресором. Сподіваюся, що ці знайомства вже незабаром стануть основою надійного та регулярного партнерства у межах гуманітарних проєктів та бізнес-ініціатив».

71-й Національний молитовний сніданок США відбудеться у четвер, 2 лютого. У молитовному сніданку запланована участь Президента США Джозефа Байдена, сенаторів та конгресменів від Демократичної та Республіканської партій, а також делегатів-високопосадовців з різних країн світу. Ім'я ще одного хедлайнера традиційно тримають в таємниці до початку події.

У США це єдиний щорічний, масштабний захід такого рівня, що об’єднує представників двох партій в молитві за країну, народ та за весь світ. Подія дає можливість налагодити особисті стосунки та поглибити контакти між провідними громадськими діячами та лідерами з усього світу, які поділяють спільні цінності толерантності, захисту свобод людини та демократії.