До Львівської обласної ради звернулися за підтримкою розробники мобільного додатку на військову тематику «Джура»

До Львівської обласної ради звернулися за підтримкою розробники мобільного додатку на військову тематику «Джура»

23.04.2021

Комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань у четвер, 22 квітня, презентували проєкт Мобільна аплікація «Джура».

Мобільний додаток «Джура» – це безпечна українська альтернатива російським шпигунським програмам. Його створив на волонтерських засадах Володимир Пасіка (волонтер з 2014-го) і Лук’ян Турецький (колишній військовий). «Застосунок доступний для Android та IOS.

Наразі його загальна аудиторія вже понад 50 000 активних користувачів. Це військовослужбовці, ветерани, волонтери, люди, небайдужі до війська. «Джура» – абсолютно безпечна, адже не збирає особистих даних, а під час реєстрації передбачає навіть використання нікнейму.

Крім базової функції – обрахунку часу військової служби – розробники додатку збагатили його великою кількістю важливих для українського військового довідників – статутів, рапортів, інформації з тактичної медицини, наказів.

У «Джурі» є свій розділ новин – державні та відомчі військові сайти працюють по RSS, започаткований та активно функціонує загальновійськовий чат, сформовано базу знаменних і пам’ятних дат з історії України», - розповіли ініціатори проєкту.

Відтак комісія вирішила підготувати звернення Львівської обласної ради до Міністерства оборони України з проханням підтримати проєкт Мобільна аплікація «Джура».

«Цей мобільний додаток справді потрібен для військових на сході, адже йдеться про безпеку наших воїнів», - наголосив голова комісії Назарій Сумало.