Для обласного центру легеневого здоров'я придбають пересувний рентгенівський кабінет  

Для обласного центру легеневого здоров'я придбають пересувний рентгенівський кабінет  

25.08.2021

25 серпня відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань  охорони здоров'я та материнства. Депутати підтримали виділення 5 мільйонів 500 тис. грн  на закупівлю пересувного рентгенівського діагностичного кабінету для комунального підприємства Львівської обласної ради – «Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр».

Як пояснив депутатам генеральний директор закладу Любомир Рак, пересувна станція, оснащена  високоточним діагностичним обладнанням необхідна для надання якісних медичних послуг мешканцям Львівщини.

За допомогою мобільного цифрового рентгенапарата вдасться виявляти у пацієнтів наявність туберкульозу та інших важких захворювань на ранніх стадіях. Технічно оснащений автомобіль разом з медперсоналом зможе виїхати до віддалених громад у сільській місцевості та в гірських районах, щоб на місці провести обстеження мешканців.

Також пересувний апарат дасть можливість проводити медогляд працівників на територіях підприємств. Наявність мобільного рентгенкабінету  гарантуватиме охоплення великої кількості пацієнтів, які з різних причин не звертаються до лікарів та не роблять обстежень самостійно.

  «Депутати одноголосно підтримали пропозицію закупівлі пересувного рентгенкабінету. Аналогів такого медичного автомобіля на Львівщині немає. Водночас  є потреба у якісному, швидкому  обстеженні наших громадян. Так ми зможемо працювати на випередження, вчасно лікувати тих, хто має ураження, на ранньому етапі застерегти людей від важких недуг і запобігти поширенню хвороб», - наголосила голова комісії з питань охорони здоров'я та материнства Анна Ярмола.