Дитячі мистецькі колективи Городоцької та Великолюбінської громад побували з концертами в Іспанії

Дитячі мистецькі колективи Городоцької та Великолюбінської громад побували з концертами в Іспанії

24.10.2022

Міжнародний мистецький проєкт організувала громадська організація «Ангел віри» за сприяння Львівської обласної ради, Львівської районної ради та підприємців Львівщини.

10 днів в Іспанії артисти з Львівщини провели активно. На площі у Валенсії відбувся патріотичний мітинг української громади, діти там співали українських пісень. А ввечері виступили на великій сцені міста разом із гуртом Мандри.

«В закордонне турне ми згуртували учасників Народного хореографічного ансамблю «Галичина», вихованців Городоцької та Великолюбінської дитячих мистецьких шкіл - вокальні колективи та дует скрипалів Ангеліну та Вірсавію Неволько. Ми провели чотири концерти в різних іспанських містах і всюди нас дуже щиро приймали. Зали були заповнені глядачами, які оваціями вітали юних українських артистів. Це було надзвичайно зворушливо», - розповіла депутатка Львівської районної ради, голова ГО «Ангел віри» Оксана Лучко.

Вона зазначила, що повезти талановитих дітей з гастролями в Європу вдалося завдяки допомозі благодійників з Львівщини. За кордоном дітей приймала Асоціація українців в Іспанії «Україна єднає серця». Організація під керівництвом українки Світлани Щербак постійно опікується дітьми сиротами та систематично передає в Україну гуманітарну допомогу. Представники асоціації організували для учасників мистецьких колективів з Львівщини цікаве дозвілля - екскурсії на фруктову фабрику, в біопарк та парк атракціонів.

Також велику допомогу надала іспансько-українська торгова палата, яку очолює українець Михайло Петруняк. Крім того, підприємці систематично проводять збір коштів та пересилають усе необхідне для ЗСУ. В Іспанії також відбулися зустрічі української делегації з мерами міст. За словами Оксани Лучко, під час візитів вдалося підписати Меморандум про співпрацю між Львівською районною радою та Іспансько-українською торговою палатою. Вона полягатиме у сприянні бізнесу та залученні інвестицій в Україну. Також домовилися про майбутнє міжмуніципальне партнерство між містами Городок та Гандія. Ще одним напрямком для українсько-іспанського співробітництва може стати спортивна сфера. Оскільки в Іспанії багато професійних футбольних шкіл є ініціативи щодо обміну досвідом та проведення спільних тренувань спортсменів.

«Дякую нашим друзям та партнерам з Іспанії за смачні гостинці для наших діток. Частину смаколиків ми привезли до Львова та передали у будинки дитини Львова й Великого Любіня, а також у комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівська спеціальна школа Марії Покрови I-III ступенів. Плануємо завершити проєкт концертом у театрі ім. Марії Заньковецької. Так подякуємо усім, хто долучився та допоміг здійснити цю насичену емоціями подорож», - підсумувала Оксана Лучко.