Депутати обласної ради ознайомилися зі станом доріг Золочівського району

Депутати обласної ради ознайомилися зі станом доріг Золочівського району

13.05.2021

Комісія з питань інженерного, житлово-комунального господарства, інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу у середу, 12 травня, провела виїзне засідання з метою ознайомлення зі станом автодоріг у Золочівському районі.

Депутати спільно з керівництвом району та очільниками територіальних громад оглянули проблемні ділянки доріг загального користування місцевого значення та побували на деяких відремонтованих шляхах, які сполучають Броди, Красне, Буськ та Золочів.

За словами заступника голови комісії Тараса Подвірного, на початку роботи депутати ухвалили для себе рішення, що потрібно проводити виїзні засідання у районах області для вивчення ситуації на місцях.

«Сьогодні, зокрема і з ініціативи голови Львівської обласної ради Ірини Гримак, ми здійснили перший такий виїзд. Ми об’їздили майже всі громади Золочівського району. Отримали від керівництва району та територіальних громад пропозиції щодо найпроблемніших ділянок доріг, які є стратегічно важливими.

Ми обов’язково поінформуємо депутатський корпус про ситуацію з дорогами в Золочівському районі, щоб ухвалювати рішення у межах Програми розвитку мережі й утримання автомобільних доріг, організації та безпеки дорожнього руху на 2021 – 2025 роки. Крім того, будемо клопотати про залучення додаткового фінансування ремонту автодоріг за рахунок коштів Державного дорожнього фонду, який для Львівщини сягає понад 1 млрд грн.

Ми свідомі того, що фінансовий ресурс обмежений, і ми не зможемо допомогти всім, але як депутати будемо допомагати визначати пріоритети. Тому далі плануємо виїзди в інші райони області, щоб вивчати ситуацію на місцях», - зауважив Тарас Подвірний.

Як наголосив член комісії Юрій Мазур, депутати будуть зосереджуватися на ремонті доріг стратегічного значення, зокрема, на його переконання, необхідно завершити капітальний ремонт всіх доріг, які сполучають найбільші міста району Броди, Красне, Буськ та Золочів.

Додамо, що в межах виїзду депутати оглянули, зокрема відремонтовану минулого року дорогу протяжністю 2,4 км Хильчиці – Ясенівці, яка дозволяє їхати в об’їзд Золочева, а також збудовані ділянки шляхів Мамчурі – Ясенів, Золочів – Ясенів.