Делегація Львівської обласної ради взяла участь в урочистостях до Дня міста Каунас

Делегація Львівської обласної ради взяла участь в урочистостях до Дня міста Каунас

29.05.2023

Із нагоди Дня міста Каунас делегація Львівської обласної ради у складі депутатів Олега Панькевича, Тетяни Письменної та  Святослава Шеремети відвідала Литовську Республіку.

«Привітали наших литовських друзів із Днем міста Каунас і подякували за підтримку України.

У межах візиту зустрілися з представниками Товариства литовських стрільців та вшанували пам'ять полковника Євгена Коновальця біля його меморіальної таблиці на будинку Литовських стрільців.

Від обласних комунальних бібліотек передали книжки для українського класу Кадетського ліцею імені генерала Повіласа Плехавічюса, побачили цікаві тренди щодо розвитку музейної діяльності, збереження спадщини та локальної історії на прикладі музею-квартири «Арт-деко».

Крім того, ознайомились із діяльністю однієї з найбільших у Європі багатофункціональної спортивно-концертної «Жальгіріс-Арени», яка є у комунальній власності міста.

Сподіваємося, що найближчим часом запрацюють спільні українсько-литовські проєкти у галузях культури, освіти, молоді та спорту», - розповів за результатами візиту Святослав Шеремета.

Меморіальну дошку Євгену Коновальцю у місті Каунас встановлено 6 грудня 2012 року на будинку, в якому часто бував Коновалець. Дошку виготовлено коштом обласного бюджету Львівщини на прохання української громади Литви.