«Cool Games» - відбувся фінал обласних спортивних змагань серед школярів

«Cool Games» - відбувся фінал обласних спортивних змагань серед школярів

03.11.2022

В освітньо-спортивному центрі розваг для всієї сім'ї Leoland відбулися фінальні обласні змагання «Cool Games». Це фізкультурно-оздоровчий щорічний захід на основі естафетного комплексу вправ, розробленого науковцями та організованого для школярів віком 13-16 років,. Як зазначив начальник Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання і спорту МОН Анатолій Ігнатович, у складі команд цьогоріч змагалися діти захисників України.

«Ми вирішили провести захід у такому форматі, щоб залучити дітей із родин захисників. Сподіваємося, що таким чином діти відволіклися, пораділи, знайшли нових друзів. Тренерами та суддями під час естафет були вчителі фізичної культури Львівщини. Сьогодні участь взяли дев’ять команд – три львівські та шість – це діти із районів Львівщини», - розповів Анатолій Ігнатович.

Перемогу в фіналі обласних змагань здобула збірна команда Львівської гімназії «Престиж». Саме ця команда представлятиме Львівщину у фіналі всеукраїнського змагання «Cool Games». «Учасники змагань виконували вправи, передбачені шкільною програмою. Перешкодою було те, що діти навчаються на змішаній формі навчання. Тож тренуватися до змагань доводилося у різні дні, а не разом. Цього року ми вперше спробували свої сили в обласних змаганнях, попереду ще фінал і продовження тренувань. Але діти отримали стимул і велике емоційне піднесення», - розповіла вчителька фізичної культури гімназії «Престиж» Наталя Мишолівська.

Командам учасникам вручили подарунки від партнерів заходу. Вчителям - сучасні видання про нові методи фізичного виховання молоді. Привітав юних спортсменів та їхніх наставників керуючий справами Львівської обласної ради Роман Кокотайло. Він вручив подяки голови Львівської обласної ради учителям фізичної культури Львівських шкіл: Тарасові Пащаку, Петрові Феляку, Галині Колотело, Дмитрові Голубенку, Оксані Війтович, Галині Ковалишин та Галині Русенко.

«Бажаю успіхів школярам і педагогам, а організаторам вдячний за можливість провести обласний захід у сучасному форматі», - зазначив Роман Кокотайло.