Будемо тримати на контролі ситуацію з гуманітарним вантажем, який був виявлений БЕБ на території Львівщини та виносимо питання на розгляд сесії, - Юрій Раделицький

Будемо тримати на контролі ситуацію з гуманітарним вантажем, який був виявлений БЕБ на території Львівщини та виносимо питання на розгляд сесії, -   Юрій Раделицький

11.05.2023

Сьогодні, 11 травня, на засіданні комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій заслухали інформацію щодо стану розгляду справи за фактом виявлення на території Львівської області Новояричівської територіальної громади в селі Убині складських приміщень з товарами, які мають ознаки гуманітарного вантажу.

На зустрічі були присутні представники волонтерських організацій, які цікавилися можливістю передати цей гуманітарний вантаж на потреби фронту.

«Це резонансне питання, яке цікавить не лише Львівщину, а й усю Україну. Воно бентежить волонтерське середовище, депутатський корпус. Адже було знайдено величезні обсяги товарів, які були завезені на Львівщину понад 60 фурами та утримувалися у складських приміщеннях на території Новояричівської територіальної громади в селі Убині та не використовувалися за призначенням.

Звісно, волонтерів турбує  доля знайденої гуманітарки, а саме чи є механізм передати цю продукцію та товари першої необхідності військовим на фронт чи людям на деокупованих територіях, оскільки сьогодні донати знижуються і допомога з-за кордону теж», - зауважив голова комісії Юрій Раделицький.

За підсумками засідання члени комісії ухвалили рішення винести на розгляд сесії Львівської обласної ради інформацію щодо резонансної справи з виявленим гуманітарним вантажем за участі правоохоронних органів. А також скерувати звернення на Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України та профільний комітет, щоб узяти на контроль дану справу, щоб розслідування відбулося  чесно та неупереджено.

«Ми, як обласні обранці, хочемо, щоб така резонансна справа була прозорою та гласною, а винні були покарані», - додав Юрій Раделицький