Богдан Гагалюк відвідав «Львівський індустріальний день»

Богдан Гагалюк відвідав «Львівський індустріальний день»

21.11.2019

Сьогодні, 21 листопада, у межах Українського індустріального тижня за сприяння Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України відбувається Львівський індустріальний день. Відвідав захід перший заступник голови Львівської обласної ради Богдан Гагалюк.

Говорячи про розвиток промисловості та підприємництва, він висловив переконання, що утворення вільних економічних зон і надання певних пільг бізнесу – це єдиний шлях, яким ми можемо залучити як зовнішні, так і розвивати внутрішні інвестиції. «Ми живемо в глобальному світі, де панує конкуренція, боротьба за ринки, у тому числі за фінансові та кваліфіковані робочі ресурси», - сказав він.

Крім того, Богдан Гагалюк торкнувся теми розвитку індустріальних парків на Львівщині, які, на його думку, можуть дати серйозний поштовх до економічного поступу, зокрема в промисловому секторі.

Розповів посадовець і про інші напрямки роботи Львівської обласної ради щодо економічного розвитку області. Зокрема, зупинився на підтримці проєктів-стартапів, малого і середнього бізнесу, успішній реалізації Програми проєктів місцевих ініціатив (мікропроектів), а також поінформував про ідею запровадження Фонду розвитку Львівського регіону.

«Усі разом маємо повернути славу Львівщини як індустріального центру України», - підсумував свій виступ Богдан Гагалюк.

Варто зауважити, що учасники Львівського індустріального дня – представники влади, бізнесу і громадськості дискутують про: модель інноваційно орієнтованої кластерної економіки для Львівщини; цифрову трансформацію промисловості; стимулювання експорту Львівщини; ресурсоефективність підприємств Львівської області.

Як зазначають організатори, Львівський індустріальний день дозволить бізнес-середовищу продемонструвати свій потенціал у сфері індустріального розвитку, інноваційних технологій та вибудувати діалог із державними структурами та окреслити можливості співпраці з європейськими партнерами. Органи державної влади, в свою чергу, отримають якісний зворотній зв’язок із метою ефективного формування та реалізації промислової та інноваційної політики.